Sposób przygotowania:
Kalarepa Eli faszerowana gulaszemprzygotowanie kalarepy

Bardzo duże kalarepy opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kalarepy obrać ze skórki. Przekroić kalarepy na pół i wydrążyć miąższ
przygotowanie farszu

Wydrążony miąższ kalarepy pokroić w kostkę. Młode listki kalarepy opłukać i pokroić.
przygotowanie farszu cd

Papryki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd

Przygotować 300 ml wieprzowego gulaszu.
przygotowanie farszu cd

Do miski włożyć papryki, szklankę pokrojonej kalarepy, pokrojone listki i gulasz. Farsz doprawić do smaku solą , pieprzem, czosnkiem granulowanym i wymieszać.
zapiekanie kalarepy

Formę do zapiekania wysmarować olejem i ułożyć wydrążone kalarepy. Do kalarep nałożyć farsz. Do formy wlać 300 ml wody.
Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika posypać kalarepy posiekanym koperkiem i podawać.
Smacznego!
gusia1000