eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1797]

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam duże kalarepy faszerowane gulaszem wieprzowo warzywnym..Kalarepy zapiekłam w piekarniku.

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

Składniki:

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

warzywa

pozostałe składniki

  • 300 ml gulaszu wieprzowego
  • olej do wysmarowania formy
  • kilka gałązek koperku do posypania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

Sposób przygotowania:

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

przygotowanie kalarepy

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem
Z opłukanych i obranych kalarep wydrążyć miąższ.

Bardzo duże kalarepy opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kalarepy obrać ze skórki. Przekroić kalarepy na pół i wydrążyć miąższ

przygotowanie farszu

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem
Pokroić opłukane młode listki i miąższ kalarepy.

Wydrążony miąższ kalarepy pokroić w kostkę. Młode listki kalarepy opłukać i pokroić.

przygotowanie farszu cd

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem
Opłukane i osuszone papryki pokroić w kostkę.

Papryki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.

przygotowanie farszu cd

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem
Przygotować gulasz z łopatki wieprzowej.

Przygotować 300 ml wieprzowego gulaszu.

przygotowanie farszu cd

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

Do miski włożyć papryki, szklankę pokrojonej kalarepy, pokrojone listki i gulasz. Farsz doprawić do smaku solą , pieprzem, czosnkiem granulowanym i wymieszać.

zapiekanie kalarepy

Kalarepa Eli faszerowana gulaszem

Formę do zapiekania wysmarować olejem i ułożyć wydrążone kalarepy. Do kalarep nałożyć farsz. Do formy wlać 300 ml wody.

Formę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 30 minut.

Po wyjęciu z piekarnika posypać kalarepy posiekanym koperkiem i podawać.

Smacznego!


Tagi:

danie kalarepa