Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Kalarepa nadziewana z sosem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Potrawę podawać z ryżem.

Kalarepa nadziewana z sosem orzechowym

Składniki:

Kalarepa nadziewana z sosem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa nadziewana z sosem orzechowym
Kalarepy obrać i gotować na półmiękko, ściąć wierzchnie części i wydrążyć. Na nadzienie pokroić w kostkę cebulę i dusić na margarynie, szynkę i liście kalarepy drobno pokroić, zmieszać i chwilę dusić razem, dodać pieprz, sól i gałkę muszkatołową, jajka, 1 łyżkę mielonych orzechów, 1 łyżkę śmietany. Masą napełnić kalarepy, wsadzić do żaroodpornego naczynia, zalać 0,5 dl wywaru z kalarepy, dodać wydrążone części i przyprawę do zup, wstawić do piekarnika i dusić pod przykryciem 20 minut. Sos zagęścić mąką, dodać resztę orzechów i śmietanę.