luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Kalmary chips

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kalmarki przepyszne, wręcz mniam mniam. Koniecznie z piwkiem.

Kalmary chips

Składniki:

Kalmary chips

 

 

  • na sos;
  • majonez
  • musztarda
  • keczup

Sposób przygotowania:

Kalmary chips
Kalmary dokładnie umyć (jeśli są zamrożone to rozmrozić) polroić w krążki, mąkę wymieszać z solą. po czym maczać w niej krążki kalmarów, i wrzucać na głęboki dobrze rozgrzany olej. Smażyć chwilę, dopóki się nie zarumieni.Podawać z frytkami i surówką i sosem z wymieszanego majonezu z keczupem i musztardą, w proporcji 3 łyzki majonezu, łyżka keczupu, łyżeczka musztardy.

Tagi:

sosy