iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Kalmary nadziewane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo proste i smaczne kalmary - jako przystawka lub na kolacje. Bardzo dobre z sosem pomidorowym i ryżem

Kalmary nadziewane

Składniki:

Kalmary nadziewane

 

  • 2 średnie kalmary (wyczyszczone i przygotowane to pieczenia)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kalmary nadziewane
Przygotować farsz: Zeszklić cebule na oliwie z oliwek, dodać kabaczek i pieczarki (umyte) - pokrojone w kawałki, dodać Vegeta, pieprz i lekko poddusić. Wystudzić. Farsz nakładamy do środka kalmar, posypać Vegeta i pieprzem. Spinamy wykałaczkami. Piekarnik nagrzać, wkładamy kalmary do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwa z oliwek. Wstawiamy do piekarnika na dolna część 190stopni-30min. Jeżeli kalmary o średniej wielkości.