Kalmary nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis pochodzi z firmy AJA świeże ryby i owoce morza

Kalmary nadziewane mięsem

Składniki:

Kalmary nadziewane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kalmary nadziewane mięsem
Na  patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, czosnek, pieczarki, mieloną wieprzowinę i chwilę podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Kalmary obrać ze skóry obciąć macki i ramiona, umyć i osuszyć. Farszem nadziać kalmary a otwór zamknąć wykałaczką. Gotowe kalmary ułożyć w żaroodpornym naczyniu i skropić oliwą. Piec w temp. 180 st. C ok. 15 min.



Przepis pochodzi od firmy AJA świeże ryby i owoce morza import bezpośredni i dystrybucja