agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

kalmary w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kalmary w śmietanie kalmary w śmietanie

kalmary w śmietanie

Składniki:

kalmary w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

kalmary w śmietanie
W osolonej wodzie ugotować kalmary. Cebulę obrać i pokroić w drobne plastry, udusić na tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i dodać do cebuli, poddusić razem. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać sól, paprykę i przyprawę do ryb, połączyć z duszoną cebulą i zagotować. Kalmary pokroić w paski, włożyć do śmietany. Podawać na gorąco dowolnie z ziemniakami, kaszą, lub ryżem.