Sposób przygotowania:
Kamień marsjański
Przesianą mąkę wsypujemy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. W niedyżym garnuszku rozpuszczamy margarynę i lekko studzimy. Po ostudzeniu miksujemy ją w drugiej misce dodając 200 ml mleka, jajka cukry. Dalej miksując dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Jeśli będzie za gęste dodajemy stopniowo resztę mleka. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao, a do drugiej jeżyny i 1/2 posiekanej czekolady. Mieszamy (część z owocami i czekoladą delikatnie). Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy porcje ciasta. Wierzch posypujemy pozostałą czekoladą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut (do suchego patyczka).
misia5
peggi
Janek6401