Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-morelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem i beta-karotenem

Kanapka twarożkowo-morelowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-morelowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry półtłustego sera białego (80 g)
  • Sos jogurtowo-morelowy:
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1% tł. (30 g)
  • 4 pokrojone w drobną kostkę dojrzałe morele (200 g)
  • Świeże listki melisy

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-morelowa

Sos jogurtowo-morelowy: wymieszaj jogurt z posiekanymi morelami i świeżymi listkami melisy.

Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż plaster sera białego i na ser połóż porcję pasty jogurtowo-morelowej.


  159 kcal/kromkę.


Poznaj zalecenia dietetyczne ważne przy cukrzycy.


Tagi:

sery sosy chleb ser