misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kanapka ze szpinakiem i wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub....

Kanapka ze szpinakiem i wędliną

Składniki:

Kanapka ze szpinakiem i wędliną

 

Sposób przygotowania:

Kanapka ze szpinakiem i wędliną
Szpinak oczyścić, opłukać, płasko ściąć zgrubienia. Masło rozgrzać, krótko dusić na nim szpinak. Przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową. Kromki pieczywa zrumienić w tosterze lub w piekarniku. Ser wymieszać z twarogiem. Przyprawić octem balsamicznym, posmarować kromki pieczywa. Na jednej kromce ułożyć liście szpinaku, umieścić na nim plasterki wędliny. Przykryć drugim kawałkiem chleba, przycisnąć, przekroić po przekątnej.