Sposób przygotowania:
Beczułki tostowe
Na oleju podsmażyć cebulkę wraz mięsem mielonym, dodać ½ sosu słodko – kwaśnego, sól oraz pieprz do smaku. Odstawić. Z chleba tostowego wyciąć kółka, 6 kółek położyć na blaszce z piekarnika. W pozostałych kółkach wyciąć wykrawaczką (literatką) okrągłe dziury. Zachowujemy 6 małych kółeczek. Odkładamy 6 plastrów sera. Z następnych 6 plastrów sera wyciąć kółka wielkości chleba tostowego, nałożyć je na pełne kółka tostowe. Następnie dajemy na każde kółko po 4 tosty z dziurką przekładając je serem do krajania (dajemy ser tylko pod chleb tostowy). Szynkę z bloku przycinamy na prostokąt tak aby wypełnił ścianki wewnątrz tostów, wkładamy tam szynkę. Środek wypełniamy mięsem mielonym z sosem słodko – kwaśnym i nakrywamy małym krążkiem tostowym. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180-190 stopni na 10-15 minut, po tym czasie na każdą zapiekankę dajemy plasterek sera i jeszcze zapiekamy ok. 10 minut. Podajemy na gorąco polane resztą sosu słodko – kwaśnego. SMACZNEGO!
evita0007
Marika_1961
weranda
misia53
luna
Natala1210
andzia67
Dorcia
grazka
PaniMISIOWA
margolata
Sarenka
elza
marcin22