marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kanapki na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułkę pokroić,posmarować awokado i obłożyć połowę porcji płatami łososia

Kanapki na zielono

Składniki:

Kanapki na zielono

 

  • 1 cała bułka kanapkowa z sezamem,
  • 1 duże awokado do smarowania,
  • 1 średnie opakowanie łososia kanapkowego,
  • 2 trójkąciki sera pleśniowego z ziołami,
  • pesto genovese.

Sposób przygotowania:

Kanapki na zielono
Długą bułkę do kanapek pokroić w ukośne kromeczki, a awokado opłukać, przekroić na pół, wyjąć pestkę i nasmarować kanapki jego miąższem. Serki i płaty łososia wypakować i poukładać na jednej połowie kanapek-łososia, na drugiej partii kromek plasterki serka pleśniowego z ziołami. Przed podaniem przyozdobić kanapki kleksem zielonego pesto domowej roboty. Najlepsze na kolację.