sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kania jak schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i zdrowe grzyby. Polecam

Kania jak schabowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kania jak schabowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kania jak schabowy
Mleko wlewamy do miski. Kapelusze kani moczymy w mleku. Odstawiamy na około 2 godziny. Mleko powinno zabarwić się na różowo, dzięki temu grzyby pozbędą się goryczki. Jajka roztrzepujemy, dodajemy Vegetę. Obtaczamy kapelusze w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju jak kotlety schabowe. Smacznego
Kania jak schabowy
Kanie oczyszamy i namaczamy w mleku około 2 godzin.
Kania jak schabowy
Jajka roztrzepujemy i obtaczamy w nim kapelusze.
Kania jak schabowy
Następnie obtaczamy w bułce tartej kanie.