caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kanie panierowane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Najbardziej znane danie z tych grzybów

Kanie panierowane

Składniki:

Kanie panierowane

 

  • kapelusze kanii
  • mąka lub tarta bułka do panierowania
  • jaja do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kanie panierowane
Kapelusze oczyścić, jeśli potrzeba to przekroić na mniejsze części, oprószyć od strony blaszek solą, pieprzem i majerankiem. Panierować w rozbełtanym jaju a następnie w mące lub tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub do obiadu zamiast tradycyjnego kotleta schabowego. Kanie na zdjęciu panierowałam w mące.

Tagi:

tarta