jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Kapitański bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny bigos na niedzielę polecam

Kapitański bigos

Składniki:

Kapitański bigos

 

  • puszka groszku
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg kiełbasy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapitański bigos
Kiełbasę pokroić w gruba kostkę,smażymy i wkładamy do garnka.
Pieczarki pokroić,przesmażyć,dodać
do kiełbasy.
Cebulę pokroić w talarki,smażymy i
przekładamy do garnka.Dodać groszek
wraz z zalewa,koncentrat,keczup,sól
i pieprz do smaku.
Dusimy 20 min na wolnym ogniu,
podlewając wodą i często mieszając.
Bigos, podajemy z chlebem lub
ziemniakami do obiadu..

Tagi:

kielbasa bigos