Sposób przygotowania:
Kapitański bigos
Kiełbasę pokroić w gruba kostkę,smażymy i wkładamy do garnka.
Pieczarki pokroić,przesmażyć,dodać
do kiełbasy.
Cebulę pokroić w talarki,smażymy i
przekładamy do garnka.Dodać groszek
wraz z zalewa,koncentrat,keczup,sól
i pieprz do smaku.
Dusimy 20 min na wolnym ogniu,
podlewając wodą i często mieszając.
Bigos, podajemy z chlebem lub
ziemniakami do obiadu..
Pieczarki pokroić,przesmażyć,dodać
do kiełbasy.
Cebulę pokroić w talarki,smażymy i
przekładamy do garnka.Dodać groszek
wraz z zalewa,koncentrat,keczup,sól
i pieprz do smaku.
Dusimy 20 min na wolnym ogniu,
podlewając wodą i często mieszając.
Bigos, podajemy z chlebem lub
ziemniakami do obiadu..