Sposób przygotowania:
Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /
► Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, ugotowane ziemniaki odcedzić i ugniesć. ► Kiszoną kapustę ( jeżeli jest bardzo kwaśna ) włożyć do sitka i lekko opłukać pod bieżącą wodą, potem gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękka, po ugotowaniu odcedzić. ► Cebulę i boczek wędzony pokroić w kostkę, boczek wytopić na rozgrzanej patelni. ► Ziemniaki, kapustę, pokrojoną cebulę i wytopiony boczek połączyć z sobą i dokładnie wymieszać. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i odrobiną maggi do smaku, można podać do sztuki mięsa z kotletem mielonym lub duszonymi żeberkami.
Natala1210
Zgobisz
Masz racje, w kazdym innym rejonie kraju wystepuje ona pod inna nazwa ... ale najwazniejsze jest ze smakuje ha ha
msewka