madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kapuściane kotlety.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Proste i smaczne danie obiadowe

Kapuściane kotlety.

Składniki:

Kapuściane kotlety.

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane kotlety.
Kapustę wkładamy do dużego garnka i gotujemy do miękkości. Wcześniej możemy usunąć głąb z kapusty, wtedy szybciej się ugotuje. Bułki moczymy w wodzie lub mleku. Następnie ugotowaną kapustę odcedzamy, przepuszczamy w maszynce do mięsa. Razem z kapustą mielimy odciśnięte bułki. Zmieloną kapustę oraz bułki przekładamy do miski, dodajemy kaszę manną, jajka, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy masę. Z wyrobionej masy formujemy niewielkie kotlety. Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.