Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Kapuściane łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo smaczne łazanki....

Kapuściane łazanki

Składniki:

Kapuściane łazanki

 

  • kapusta kiszona 20 dag
  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • kiełbasa np.zwyczajna 2 pałki
  • pieczarki 15 dag
  • cebula 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapuściane łazanki
Do garnka wlać wodę.Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kapustę kiszoną opłukać i poszatkować. Podgotować we wrzącej wodzie. Cebule i pieczarki pokroić w kosteczkę i zasmażyć na oleju na patelni. Pokroić w plastry kiełbasę i dorzucić do cebuli i pieczarek. Następnie odcedzić gotującą się kapustę i włożyć na patelnie. Całość przyprawić i zasmażyć. Ugotowane łazanki odlać z wody i połączyć z zasmażonymi pieczarkami, kiełbaską i kapustą.