ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Kapuściane placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki podawać z sałatką,plasterkami polędwicy i dipem twarogowym

Kapuściane placuszki

Składniki:

Kapuściane placuszki

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane placuszki
Kapustę dobrze odciśnij.Posiekaj szczypiorek.Ziemniaki obierz,zetrzyj na tarce,wymieszaj z kapustą i szczypiorkiem.Wbij jajko,przypraw solą i pieprzem.Masę wymieszaj.Na nasmarowaną tłuszczem blachę nałóż 12 placuszków z masy kapuściano-ziemniaczanej.Piecz około 30 min w temperaturze 200`C.Po 20 minutach pieczenia placki poodwracaj.Połowę papryki pokrój w kosteczkę.Posiekaj cebulę.Wymieszaj paprykę i połowę cebuli.Twaróg utrzyj z keczupem i mlekiem.Dodaj paprykę z cebulą,dopraw.Resztę papryki pokrój w paski,połącz z sałatą.Ocet wymieszaj z resztą cebuli i olejem,przypraw do smaku solą,pieprzem i papryką.Sosem polej sałatkę.