Sposób przygotowania:
Kapuściane placuszki
Kapustę dobrze odciśnij.Posiekaj szczypiorek.Ziemniaki obierz,zetrzyj na tarce,wymieszaj z kapustą i szczypiorkiem.Wbij jajko,przypraw solą i pieprzem.Masę wymieszaj.Na nasmarowaną tłuszczem blachę nałóż 12 placuszków z masy kapuściano-ziemniaczanej.Piecz około 30 min w temperaturze 200`C.Po 20 minutach pieczenia placki poodwracaj.Połowę papryki pokrój w kosteczkę.Posiekaj cebulę.Wymieszaj paprykę i połowę cebuli.Twaróg utrzyj z keczupem i mlekiem.Dodaj paprykę z cebulą,dopraw.Resztę papryki pokrój w paski,połącz z sałatą.Ocet wymieszaj z resztą cebuli i olejem,przypraw do smaku solą,pieprzem i papryką.Sosem polej sałatkę.