alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kapuściane zawijańce parówkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuściane zawijańce parówkowe

Kapuściane zawijańce parówkowe

Składniki:

Kapuściane zawijańce parówkowe

 

  • 1 główka białej kapusty
  • 10 parówek
  • 1,5 szklanki pełnotłustego mleka
  • mąka pszenna do ciasta
  • 1 jajko
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapuściane zawijańce parówkowe
Oczyścić kapustę, sparzyć wodą tak, aby liście były miękkie. Liśćmi owinąć parówki pozbawione osłonek. Przygotować ciasto z mleka, maki i jajka, lekko posolić. W tym cieście panierować parówki owinięte w kapuście i usmażyć na rozgrzanym oleju.