ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Kapuściany przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetny pomysł na kapustę

Kapuściany przekładaniec

Składniki:

Kapuściany przekładaniec

 

  • kapusta włoska
  • 3 pomidory
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 20 gr sera żółtego
  • łyżka masła
  • suszona bazylia, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kapuściany przekładaniec
Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Do tego dodajemy ryż. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy na patelnię. Smażymy ok 6-7 minut. Ser ścieramy na tarce i połowę dodajemy na patelnię, doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. W gorącej wodzie parzymy kilkanaście liści kapusty. Dno garnka smarujemy połową masła i układać w nim liście przekładając nadzieniem. Na wierzchu kładziemy resztę masła. Dusimy w piekarniku, podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy kapusta zmięknie, posypujemy resztą sera i zapiekamy dodatkowe 5 minut.

Tagi:

ryż sery ser