luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Kapuśniaczek na indyku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kapuśniaczek dobry na wszystko :P

Kapuśniaczek na indyku

Składniki:

Kapuśniaczek na indyku

 

  • 1 główka kapusty
  • 2 indycze skrzydła
  • ziele angielskie
  • marchewka
  • kilka ziarenek kolendry
  • kilka ziarenek pieprzu
  • listek laurowy
  • łyżeczka wegety
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kawałek pora

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na indyku
Skrzydła indycze oczyścić i ugotować wywar.. z dodatkiem przypraw i cebuli..
Mięso wyjąć i oddzielić od kości, rozdrobnić.
Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem, odcedzić, dodać wywar i mięso.
oraz marchewkę i pora, ugotować do miękkości kapusty, w razie potrzeby dolać wody lub bulionu.. dodać koncentrat i zagotować, posypać natką