aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Kapuśniaczek na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty. Smaczny i sycący, niezastąpiony na zimowe dni.

Kapuśniaczek na skrzydełkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniaczek na skrzydełkach

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na skrzydełkach
Mięso myjemy i wrzucamy na wrzątek, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, solimy. W drugim garnku gotujemy kapustę, aż do miękkości. Odcedzamy. Kroimy i smażymy wraz z wcześniej pokrojoną w piórka cebulą. Kiedy mięso trochę zmięknie, dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę. Oraz obraną ćwiartkę selera. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Przekładamy do zupy podsmażoną kapustę z cebulą. Na patelni podsmażamy mąkę, aż zbrązowieje i dodajemy do kapuśniaku. Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą.
Kapuśniaczek na skrzydełkach
W garnku gotujemy skrzydełka wraz z warzywami
Kapuśniaczek na skrzydełkach
Gdy warzywa i mięso zmiękną dodajemy pokrojone ziemniaki
Kapuśniaczek na skrzydełkach
Na patelni smażymy wcześniej obgotowaną kapustę
Kapuśniaczek na skrzydełkach
Do zupy wrzucamy kapustę i zaprawiamy podsmażoną mąką