Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek z pulpecikami wg Konczi
Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki obieramy i myjemy. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki kroimy w kosteczkę. Wywar stawiamy na gazie i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie kapustę drobno kroimy i gotujemy w zimnej wodzie przez około 10 minut. odcedzamy. Do wywaru wrzucamy ziemniaki z marchewką i pietruszką i gotujemy około 15 minut, następnie dodajemy odcedzoną kapustę, koncentrat pomidorowy i doprawiamy słodką papryką, solą pieprzem i magii. Przygotowujemy pulpeciki: do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, posiekaną cebulkę, pieprz, sól i paprykę słodką - wyrabiamy, następnie dodajemy bułkę tartą aby mięso nie miało luźnej konsystencji, formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kapuśniaczek podajemy z upieczonymi pulpecikami. Smacznego !