Sposób przygotowania:
Kapuśniaczki z grzybami 2
Grzyby namoczyć w małej ilości wody, podgotować, aby zmiękły. Grzyby odsączyć i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Kapustę kiszoną posiekać i podgotować w wodzie, aby zmiękła, odsączyć. Kapustę, pokrojone grzyby dodać do miski, dołożyć cebulę i czosnek. Doprawić obficie solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto odpakować, podzielić na pół. Na każdej połówce ciasta ułożyć porcję farszu, spłaszczyć lekko. Farsz przykryć brzegami ciasta, aby na siebie nachodziły i zlepiły się. Przełożyć napełnione farszem ciasto tak, aby łączenie było na spodzie. Boki ciasta podwinąć. Posmarować wierzch żółtkiem. Piec w 190st. C do zrumienienia się ciasta ok. 25 min.