Sposób przygotowania:
kapuśniak
Kapuste poszatkuj i sparz.
Włoszczyznę obierz,marchewkę zetrzyj na tarce i odłóż na talerzyk.Z włoszczyzny,kostki rosołowej i 6 szklanek wody ugotuj wywar który następnie odcedź. Dodaj do niego kapustę,startą marchewkę,pokrojoną kiełbasę,przyprawy i całość gotuj. Gdy kapusta będzie miękka dodaj koncentrat pomidorowy.Przypraw solą i pieprzem.Podawaj np z ziemniakami.A na talerzu posyp zieleniną.
Włoszczyznę obierz,marchewkę zetrzyj na tarce i odłóż na talerzyk.Z włoszczyzny,kostki rosołowej i 6 szklanek wody ugotuj wywar który następnie odcedź. Dodaj do niego kapustę,startą marchewkę,pokrojoną kiełbasę,przyprawy i całość gotuj. Gdy kapusta będzie miękka dodaj koncentrat pomidorowy.Przypraw solą i pieprzem.Podawaj np z ziemniakami.A na talerzu posyp zieleniną.