natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kapuśniak,

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuśniak to pyszna zupa na chodne dni!

Kapuśniak,

Składniki:

Kapuśniak,

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak,
Mięso dokładnie opukać i gotować w lekko osolonej wodzie. Po 5 minutach od zagotowania dodać startą na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchew i pietruszkę oraz vegetę i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w małą kostkę. Gotować jeszcze przez 10 minut. Potem dodać pokrojoną kapustę kiszoną, ziele i liście i pieprz i gotować jeszcze przez około 1 godzinę. Cebulę pokroić na ćwiartki, w paski. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę, którą należy podsmażyć. Po usmażeniu całość przekładamy do garnka i gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Tagi:

szynka