pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zupka wg przepisu mojej Babci

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Grzyby dzień wcześniej zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Do garnka wkładamy poszatkowane kapusty, namoczone prawdziwki pokrojone na kawałki, włoszczyznę, całą cebulę i zalewamy wszystko zimną wodą i gotujemy. W trakcie przyprawiamy przyprawami: pieprzem, zielem oraz liściem. Po ok 45 min dodajemy żeberka i gotujemy do momentu, gdy mięso będzie odchodzić od kości. Kości oraz cebulę wyrzucamy, a mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Dla smaku posypujemy solą, pieprzem i odrobiną cukru.Smacznego.