bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Kapuśniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

trochę kwaśna , ale jednocześnie rozgrzewająca

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 30 dag żeberek wędzonych
  • 5-7 ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • kawałek kiełbasy zwyczajnej
  • liść laurowy , ziele angielskie
  • sól , pieprz , vegeta , maggi

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Żeberka podgotować , dodać kapustę kiszoną , liść laurowy i 2-3 ziarna ziela angielskiego . Gotować około 45 min. i dodać startą na grubych oczkach marchew oraz przyprawy , gotować do miękkości kapusty . Ziemniaki pokroić w kostkę i gotować osobno dodając soli . Gdy ziemniaki będą miękkie , połączyć je z kapustą . Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę , wrzucić do zupy , doprawić do smaku .

Tagi:

kielbasa