Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Kapuśniak 'Bennett' z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej na wywarze warzywnym z dodatkiem makaronu, ryżu, ogona wieprzowego i grzybów boczniaków..

Kapuśniak 'Bennett' z ryżem

Składniki:

Kapuśniak 'Bennett' z ryżem

 

  • 1,5 L wywaru z warzyw
  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 2 łyżki makaronu muszelek lub kolanek
  • 2łyzki ryżu
  • ogon wieprzowy
  • 5-6 grzybów boczniaków (bez trzonów)
  • tłuszcz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2/3 szklanki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Bennett' z ryżem
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, gotować. W połowie gotowania dodać makaron i opłukany ryż, ugotować do miękkości. Ogon umyć, zalać pozostałym wywarem, ugotować, wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, połączyć z kapustą, mięsem, wywarem, koncentratem pomidorowym i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.