Sposób przygotowania:
Kapuśniak 'Brando'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać drobno pokrojona cebulę, lekko zrumienić, skropić wodą, udusić do miękkości.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki razem z kiełbasą i papryką. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc połączyć z kapustą, mięsem, grzybami, kiełbasą i papryka, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać drobno pokrojona cebulę, lekko zrumienić, skropić wodą, udusić do miękkości.
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki razem z kiełbasą i papryką. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc połączyć z kapustą, mięsem, grzybami, kiełbasą i papryka, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.