Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Czuma'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z kapusty czerwonej na wywarze z warzyw z dodatkiem pomidorów, fasoli, parówki, cebuli, natki pietruszki...

Kapuśniak 'Czuma'

Składniki:

Kapuśniak 'Czuma'

 

  • 1,5 L wywaru z warzyw
  • 50 dag kapusty czerwonej
  • 4 łyżki fasoli
  • 2 pomidory
  • 2parówki cienkie
  • cebula
  • tłuszcz
  • 1-2 łyżki mąki
  • 4 łyżki keczupu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • czosnek
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Czuma'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Fasole przebrać, opłukać, zalać pozostałym zimnym wywarem, zagotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.

Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, fasolą, pomidorami, parówkami i keczupem, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać natką pietruszki. 

Tagi:

zupa przyprawy