Sposób przygotowania:
Kapuśniak 'Czuma'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Fasole przebrać, opłukać, zalać pozostałym zimnym wywarem, zagotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, fasolą, pomidorami, parówkami i keczupem, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, fasolą, pomidorami, parówkami i keczupem, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.