Sposób przygotowania:
Kapuśniak z suszonymi grzybami
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Fasolę przebrać, opłukać, zalać pozostałym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować razem z namoczonymi i pokrajanymi w paseczki grzybami.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć z obraną i opłukaną oraz drobno pokrojoną cebulą, skropić woda , udusić do miękkości, połączyć z kapustą, fasolą, grzybami, śmietaną, przecierem ze śliwek i zasmażką z tłuszczu i mąki, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć z obraną i opłukaną oraz drobno pokrojoną cebulą, skropić woda , udusić do miękkości, połączyć z kapustą, fasolą, grzybami, śmietaną, przecierem ze śliwek i zasmażką z tłuszczu i mąki, chwile pogotować, doprawić do smaku.