Sposób przygotowania:
Kapuśniak Myśliwski
Opłukane, namoczone w wodzie grzyby gotujemy do miękkości. Odstawiamy do wychłodzenia. Odsączoną z nadmiaru soku kapustę drobno kroimy, wrzucamy na gorący wywar z mięsa i jarzyn, dodajemy pokrojone w cienkie paski grzyby wraz z wywarem, w którym się gotowały i dalej gotujemy na średnim ogniu. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę, gdy się zeszkli, odsuwamy na bok patelni i smażymy plasterki boczku lekko rumieniąc z obu stron. Boczek i cebulę przekładamy do naczynia z gotującą się kapustą, na pozostałym tłuszczu podsmażamy cienkie plasterki kiełbasy. Gdy się zrumienią przekładamy do naczynia z kapustą, dodając tłuszcz, na którym się smażyły. Wszystkie składniki kapuśniaku gotujemy razem przez 10 min na koniec doprawiamy według własnych upodobań. Podajemy z ziemniakami z wody . Dodatkowo podajemy kromki żytniego chleba.