Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuśniak na golonce 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kapuśniaczek na golonce - smaczny i szybki

Kapuśniak na golonce 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniak na golonce 2

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na golonce 2
Kapustę płuczemy, zalewamy około 3 szklankami wody i gotujemy do miękkości. Ziemniaki, cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Mięsko myjemy io kroimy w kostkę, a boczek drobniutko na skwarki. DO garnka wlewamy oliwę, dodajemy boczek i cebulkę - doprowadzamy do zeszklenia, dodajemy mięsko i przyprawiamy solą - podsmażamy do zamknięcia porów, całość zalewamy 2l wody, dodajemy ziele angielskie liść laurowy, sól i marchewkę - gotujemy około 1 godziny. Kapustę odcedzamy i drobno kroimy. Kiedy mięsko jest miękkie dodajemy ziemniaczki i gotujemy około 15 minut, dodajemy kapustkę i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Smacznego.
Kapuśniak na golonce 2
Wszystkie składniki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę
Kapuśniak na golonce 2
Cebulkę podpiekamy z boczkiem, a następnie dodajemy mięso i zalewamy wodą