Sposób przygotowania:
Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
Młode warzywka obieramy i kroimy, do garnka wlewamy bulion dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i natkę, ziele i liść, zagotowujemy dodając posiekaną kapustę kiszoną gotujemy około 15 minut w tym czasie w osobnym garnku gotujemy pokrojone w kostkę młode ziemniaczki - dodałam odrobinę soli, kiedy ziemniaczki się już ugotują dodajemy do zupy i całość doprawiamy koncentratem, solą i pieprzem. Zagotowujemy, podajemy na ciepło.
![Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-na-mlodej-kiszonej-kapuscie-211067.jpg)
![Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-na-mlodej-kiszonej-kapuscie-211068.jpg)
![Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-na-mlodej-kiszonej-kapuscie-211069.jpg)
![Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-na-mlodej-kiszonej-kapuscie-211070.jpg)