Sposób przygotowania:
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 litrami wody. Dodajemy liście, ziela, grzybki i gotujemy około 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę podsmażamy.
Kapustę siekamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do cebuli, przesmażamy 5 minut.
Kapustę dodajemy do wywaru. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy do zupy. Wlewamy przecier, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 10-15 minut.
Smacznego:)
Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 litrami wody. Dodajemy liście, ziela, grzybki i gotujemy około 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę podsmażamy.
Kapustę siekamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do cebuli, przesmażamy 5 minut.
Kapustę dodajemy do wywaru. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy do zupy. Wlewamy przecier, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 10-15 minut.
Smacznego:)