alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna jesienna zupa z kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na chłodny, jesienny dzień.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą
Warzywa obieramy,  myjemy i kroimy w kostkę.

Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 litrami wody. Dodajemy liście, ziela, grzybki i gotujemy około 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę podsmażamy.

Kapustę siekamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do cebuli, przesmażamy 5 minut.

Kapustę dodajemy do wywaru. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy do zupy. Wlewamy przecier, dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 10-15 minut.

Smacznego:)
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą
Do wywaru z warzywami dodajemy przesmażoną kapustę
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą
Dodajemy podsmażoną kiełbasę i boczek i gotujemy