anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kapuśniak na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapuśniak będzie pyszny tylko z kapusty kiszonej z beczki, nie należy mylić kapusty kiszonej z kwaszoną .

Kapuśniak na żeberkach

Składniki:

Kapuśniak na żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na żeberkach
Żeberka umyć i pokroić włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew i pietruszkę obrać pokroić w słupki , cebulę obrać i pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować około 1 godziny. Dodać czosnek pokrojony drobniutko oraz przyprawy. Kapustę obgotować i kwas wlać do zupy. Ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie .