Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kapuśniak na żebrach wędzonych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo często gotuję tą kwaśnice....

Kapuśniak na żebrach wędzonych

Składniki:

Kapuśniak na żebrach wędzonych

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na żebrach wędzonych
Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i dodać żeberka pokrojone w paski. Zalać zimną wodą, dodać ziola i ugotować do miękkości. Wyjąć warzywa i żeberka. Do wywaru dodać kiszoną kapustę i ugotować do miękkości. Wystudzone żeberka obrać od kości i pokroić w kostkę. Dodać do zupy doprawić solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem. Podawać z gotowanymi ziemniakami.