Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak po turyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej na wywarze z warzyw z dodatkiem wołowiny, suszonych grzybów, makaronu, koncentratu pomidorowego.

Kapuśniak po turyńsku

Składniki:

Kapuśniak po turyńsku

 

  • 1,7 L wywaru z warzyw
  • 50 dag kapusty młodej
  • 20 dag wołowiny bez kości
  • 4-5 grzybów suszonych
  • 4 łyżki makaronu (rurki)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • papryka mielona
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Kapuśniak po turyńsku
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb , zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, zemleć, zalać pozostałym wywarem, gotować.

Grzyby umyć, namoczyć, pokroić w paseczki, dodać do mięsa w połowie gotowania. Pod koniec gotowania dodać makaron i ugotować do miękkości.

Potem połączyć z kapustą i koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.