Sposób przygotowania:
Kapuśniak wg Magda2601
Makaron ugotowac al dente w dużej ilości osolonej wody, dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżeczką oliwy * nie
będzie się kleił. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić natłuszcza. Pięczarki drobno poszatkować , dodać do cebuli i dusić na ma-
łym ogniu 5 minut. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, dodać do pieczarek dusic na maŁym ogniu do chwili,
gdy kapusta zmięknie. Gorący rosół z kostki wymieszać z koncentratem, zalać kapustę i gotować 10 minut (mozna doda obranę z osłonek i pokrojone w plasterki parówki).Smietanę wymieszać z przesianą maką dodać do zrrpy i, stale mieszając ' podgrzać tak, aby zupa zgęstniała Zupę wymieszać z makaronem i obficie posypac posiekaną zieleniną.
będzie się kleił. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić natłuszcza. Pięczarki drobno poszatkować , dodać do cebuli i dusić na ma-
łym ogniu 5 minut. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, dodać do pieczarek dusic na maŁym ogniu do chwili,
gdy kapusta zmięknie. Gorący rosół z kostki wymieszać z koncentratem, zalać kapustę i gotować 10 minut (mozna doda obranę z osłonek i pokrojone w plasterki parówki).Smietanę wymieszać z przesianą maką dodać do zrrpy i, stale mieszając ' podgrzać tak, aby zupa zgęstniała Zupę wymieszać z makaronem i obficie posypac posiekaną zieleniną.