bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Kapuśniak z domowej kapusty z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusniak na lekko ostro.

Kapuśniak z domowej kapusty z chilli

Składniki:

Kapuśniak z domowej kapusty z chilli

 

  • kość od kotleta ze schabu
  • kawalek pora
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 0.5 kg kapusty kiszonej domowej
  • ząbek czosnek
  • listek laurowy
  • ziele angielskie 2 szt.
  • natka zielonej pietruszki
  • kostka bulionowa domowa (z zamrozonego kiedys rosołu w kostkach do lodu)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kawałek papryczki chilli
  • 2 łyżki koncenratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z domowej kapusty z chilli
Kość myjemy i gotujemy z warzywami, kostka rosołową i przyprawami około 40 minut. Po 20 minutach dajemy pokrojony seler naciowy i czosnek, pokrojona drobną chilli. Po ugotowaniu wyławiamy kosc, warzywa i zioła. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Posypujemy natka pietruszki. .