e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozgrzewająca zupa z kiszoną kapustą

Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
Kapustę kiszoną drobno pokroić. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i przyprawy, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Seler posiekać (łodygę i liście). Ziemniaki z selerem dodać do kapusty. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w talarki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i kiełbasę. Podsmażyć na złoty kolor. Następnie do cebuli dodać mąkę, dokładnie wymieszać, przesmażyć i dodać do gotującej się kapusty z ziemniakami. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Smacznego!
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy, zagotować
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
Ziemniaki dokładnie umyć, obrać, pokroić w kostkę
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
Seler posiekać (łodygę i liście), dodać do kapusty
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w talarki, podsmażyć

Tagi:

ziemniaki