Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kapuśniak z kiszonej kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, kwasna zupka, idealna na chłodne popoludnie, podaję ją z duszonka z ziemniaków :)

Kapuśniak z kiszonej kapusty. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuśniak z kiszonej kapusty.

 

  • Spory kawałek wędzonego boczku
  • 2 garście kiszonej kapusty
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • litr wody
  • marchew
  • seler 1/2 korzenia
  • 1 pietrucha
  • 2 duze kawalki pora

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiszonej kapusty.
Wodę nalewamy do garnka, dodajemy włoszczyznę i wlaczamy gaz. Boczek wytapiamy na patelni, i wrzucamy do garnka. Kapustę siekam jesczze i lekko opłukuje, ale nie odciskam do końca, bo lubie kwaśną zupę, jeśli nie chcemy tak kwaśnej - obgotowujemy kapustę najpierw. Dodaję kapustę do garnka i włączam ogień. Gotuję bulion z kapusta do miękkości warzyw, w międzyczasie dodaję przyprawy i przecier. Zupę gotuje jeszcze potem do idealnej miękkości kapusty i podaję z pyszną duszonką z ziemniaków, cebuli i dużą ilością pysznych przypraw :) smacznego :)
Kapuśniak z kiszonej kapusty.
podaję bez ziemniaków w środku, gdyz dodatkiem będa ziemniaki duszone z cebulką

Tagi:

kapusta