Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kapuśniak z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę inny ale tez smakuje.

Kapuśniak z młodej kapusty

Składniki:

Kapuśniak z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z młodej kapusty
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wodą, dodać ziele angielskie i gotować. Boczek dodać do warzyw i razem gotować. Kapustę oczyścić, umyć poszatkować, dodać do podgotowanych warzyw i razem gotować. Rabarbar obrać, pokroić, gdy kapusta miękka dodać do kapusty i rozgotować. Boczek wyjąć z kapuśniaku, pokroić w kostkę i obsmażyć do wytopionego tłuszczu dodać drobno pokrajaną cebulę, a następnie mąkę i przygotować zasmażkę, a następnie rozprowadzić ją zimną wodą. Do kapuśniaku dodać zasmażkę, sól, pieprz i zagotować.

Tagi:

kapusta