Sposób przygotowania:
Kapuśniak z młodej kapusty :
Żeberka, kurczaka , seler , pietruszkę , ziele angielskie , liść laurowy zalać wodą . Dodać 1/2 łyżeczki soli lub 1 łyżeczkę ulubionej przyprawy do zup .Gotować godzinę . Wyjąć mięso i warzywa .Do wywaru wrzucić pokrojoną w grubsze paski kapustę , ziemniaki krojone w kostkę i marchew w pół plasterkach i kminek. Gotować 45 minut . Doprawić do smaku mielonym pieprzem , maggi ( przyprawą do zup ).Wsypać koper .
Można obrać mięso z kości i skórek i podzielone na kawałki włożyć do zupy . Ja raczej robię to mięsko smażone panierowane lub mielę i używam jako farsz do pierogów, naleśników, krokietów , pasztecików .
Można obrać mięso z kości i skórek i podzielone na kawałki włożyć do zupy . Ja raczej robię to mięsko smażone panierowane lub mielę i używam jako farsz do pierogów, naleśników, krokietów , pasztecików .
![Kapuśniak z młodej kapusty : Kapuśniak z młodej kapusty :](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-mlodej-kapusty-46056.jpg)
![Kapuśniak z młodej kapusty : Kapuśniak z młodej kapusty :](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-mlodej-kapusty-46057.jpg)
![Kapuśniak z młodej kapusty : Kapuśniak z młodej kapusty :](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-mlodej-kapusty-46058.jpg)
evita0007
Sarenka
evita0007
Oj robi,robi w końcu Bunia nie na darmo jest Srebrnym Ekspertem- ma talemt i fantazje,z niczego potrafi zrobic cos !!!!
bajtek
Babciagramolka