Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapuśniak z młodej kapusty :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Najsmaczniejszy z kapuśniaczków .

Kapuśniak z młodej kapusty : Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak z młodej kapusty :

 

  • 0,5 kg chudych żeberek wieprzowych
  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1/2 główki młodej kapusty ( wagowo ok.35 dag )
  • 4 średnie młode ziemniaki
  • 4 łyżki pokrojonego kopru
  • 2 łyżeczki całych ziaren kminku
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • pieprz grubo mielony
  • przyprawa do zup jaką kto lubi lub maggi
  • 7 szklanek wody

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z młodej kapusty :
Żeberka, kurczaka , seler , pietruszkę , ziele angielskie , liść laurowy zalać wodą . Dodać 1/2 łyżeczki soli lub 1 łyżeczkę ulubionej przyprawy do zup .Gotować godzinę . Wyjąć mięso i warzywa .Do wywaru wrzucić pokrojoną w grubsze paski kapustę , ziemniaki krojone w kostkę i marchew w pół plasterkach i kminek. Gotować 45 minut . Doprawić do smaku mielonym pieprzem , maggi ( przyprawą do zup ).Wsypać koper .
Można obrać mięso z kości i skórek i podzielone na kawałki włożyć do zupy . Ja raczej robię to mięsko smażone panierowane lub mielę i używam jako farsz do pierogów, naleśników, krokietów , pasztecików .
Kapuśniak z młodej kapusty :
Etap 1
Kapuśniak z młodej kapusty :
Etap 2
Kapuśniak z młodej kapusty :
Etap 3