Sposób przygotowania:
Kapuśniak z ryżem i fasolą
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, gotować.
Ryż opłukać, dodać do kapusty w połowie gotowania u ugotować do miękkości.
Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, skropić wodą, udusić do miękkości.
Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować.
Połączyć z kapustą, mięsem, zmieloną papryką konserwową i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku, przed podaniem posypać posiekaną natką
Ryż opłukać, dodać do kapusty w połowie gotowania u ugotować do miękkości.
Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, skropić wodą, udusić do miękkości.
Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować.
Połączyć z kapustą, mięsem, zmieloną papryką konserwową i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku, przed podaniem posypać posiekaną natką