Sposób przygotowania:
Kapuśniak z suszonymi grzybami.
Nalać wody do dużego garnka i posiekać kapustę białą heblem
na paski,albo dać kilogram kiszonej,po za tym parę listków lauro-
-wych i kilka kulek ziela angielskiego,rosołków"Bulionetek",namo-
-czonych grzybów oraz kminku i soli.Gotować z godzinę,aż kapusta zmięknie,dodać trzy łyżki pełne koncentratu,posypać pieprzem i papryką ostrą mieloną na dobrą ostrość,zamieszać i
nalewać.
na paski,albo dać kilogram kiszonej,po za tym parę listków lauro-
-wych i kilka kulek ziela angielskiego,rosołków"Bulionetek",namo-
-czonych grzybów oraz kminku i soli.Gotować z godzinę,aż kapusta zmięknie,dodać trzy łyżki pełne koncentratu,posypać pieprzem i papryką ostrą mieloną na dobrą ostrość,zamieszać i
nalewać.