Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 280]

Kapuśniak z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Lekka i dobra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kapuśniak z włoskiej kapusty

Składniki:

Kapuśniak z włoskiej kapusty

 

  • 1 udko z kurczaka
  • kawałek - ok. 30dag - włoskiej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • biała część pora
  • 4 ziemniaki
  • koperek
  • śmietana 18%
  • pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, maggi. Kucharek

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z włoskiej kapusty
Udko umyć, rozkroić.Warzywa umyć, pokroić w kostkę, pora w piórka. Włożyć do garnka, zalać2 litrami wody i zagotować.Kapustę drobno poszatkować, lekko osolić i zmiękczyć rękami.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,dodać do jarzyn i wraz z przyprawami gotować ok. 30 min.Zaprawić śmietaną, wsypać drobno usiekany koperek.