Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z koperkiem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kapusta z koperkiem i fasolką jest pysznym dodatkiem do pieczonego w piekarniku kurczaka razem z ziemniakami.

Kapusta biała z koperkiem i fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta biała z koperkiem i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z koperkiem i fasolką
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wsypać łyżeczkę soli, zagotować i odcedzić. Wlać odrobinę świeżej wody i gotować do miękkości. Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy jarzynka, odcedzić, pokroić na kawałki, połączyć z kapustą, dodać koperek, wymieszać. Na suchej patelni zrumienić mąkę, wymieszać z masłem, połączyć z kapustą i zagotować. Doprawić do smaku solą i octem winnym.
Kapusta biała z koperkiem i fasolką
Poszatkowaną kapustę włożyć do garnka wlać wodę posolić
Kapusta biała z koperkiem i fasolką
Na patelni zrumienić mąkę i wymieszać z masłem
Kapusta biała z koperkiem i fasolką
Ugotowaną fasolkę odcedzić i pokroić na kawałki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką
Połączyć z kapustą dodać koperek wymieszać zagotować