Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tania, smaczna i szybka do zrobienia surówka do dania z mięsem.

Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

 

  • 20 dag kapusty białej
  • garść rukoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 10 dag makaronu z dyni
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową
Dynię makaronową bez miąższu z nasionami upiec w piekarniku. (180 stopni przez 20 minut) Z zimnej widelcem wydrążyć makaroniki. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, oprószyć solą, wymieszać odcisnąć. Cebulę i ogórka drobno posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Umytą rukolę podzielić na kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, połączyć z przygotowanymi składnikami, przyprawić pieprzem, wymieszać.
Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową
Kapustę zetrzeć na tarce wymieszać z solą odcisnąć
Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową
Przygotować wszystkie pozostałe składniki
Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową
Połączyć z majonezem i doprawić do smaku